Kúpiť kolieskové korčule – e-shop

Sprievodca výberom
kolieskových korčúľ


Kolieskové korčule  >  9 trás pre kolieskové korčule - Praha

9 trás pre kolieskové korčule - Praha

Možno v Prahe študujete, alebo tam idete na výlet. Chcete si vyraziť na kolieskové korčule? Máme pre vás niekoľko tipov.

Tipy na inline trasy v Prahe:

1. Ladronka - najlepšia dráha pre kolieskové korčule v Prahe s dĺžkou 6 kilometrov. Je vyasfaltovaná, večer osvetlená a bohužiaľ často veľa zaplnená korčuliarami všetkých kategórií. Ponúka veľa doplnkových služieb.

2. Letná - na obrovskej ploche Letenskej pláne je jedna krátka (cca 1km) inline trasa, ale inak je na Letnej mnoho ďalších možností pre kolieskové korčule.

3. Stromovka - dá sa využiť skoro celá, ale je tu hlavne pekný asi 3 km dlhý úsek priamo určený pre in-line korčule.

4. Podolí - Braník - pre milovníkov prírody i občasného "drncania" na kolieskových korčuliach.

5. Libeň (Krejcárek) - Žižkov - 3 kilometre skvelého asfaltu na osvetlenej cykloceste v centre mesta. Novovybudovaná cyklotrasa vedie miesto bývalej železničnej trate z Krejcárka až ku križovatke U Bulhara.

6. Praha Troja - jedna z najlepších a najdlhších trás pre kolieskové korčule v Prahe.

7. Vítkov - Praha 3 (Žižkov) - krátka trasa môže vyhovovať predovšetkým tým, ktorí to majú blízko na Žižkov a chcú sa len pretiahnuť, možno ju nakombinovať s trasou Krejcárek - Žižkov.

8. Brandýs nad Labem - Kostelec nad Labem - výborná trasa neďaleko od Prahy.

9. Vysočany - most nad ulicou Freyova - Hořejší rybník

Informácie zhromaždil server Inline-Praha.wz.cz.

Viete brzdiť?

Na našom webe nájdete aj tipy na ovládnutie korčuliarskej techniky, napríklad na brzdeniu na kolieskových korčuliach, ktoré sa vám môžu hodiť zvlášť na preplnených inline trasách.

Najznámejší spôsob brzdenia kolieskových korčúľ je s pomocou pätnej brzdy. Mierne sa znížte, nohu, na ktorej máte brzdu, dajte pred seba a nakloňte ju tak, aby ste zadrhli brzdičkou o zem. Po chvíľke sa zastavíte.

Zdieľajte článok



Odporúčame kolieskové korčule






Ďalšie novinky

Ako brzdiť na kolieskových korčuliach?

Ak skúšate ovládnuť kolieskové korčule prvýkrát, je ľahké sa rozhenúť, ale problémy nastanú pri brzdení. Pri malej rýchlosti sa dá niečoho pridržať, alebo zísť do trávy, ale určite sa to chcete naučiť profesionálne. Preto si priblížime niekoľko spôsobov.

Ako sa starať o kolieska korčúľ?

Aby bola vaša jazda vždy komfortná, doprajte svojim kolieskovým korčuliam pravidelnú údržbu. Kolieska je nutné prehadzovať, čistiť a premazávať. Povieme si, ako na to.

Spoznajte Nordic Blading - kolieskové korčule s palicami

Nordic Blading predstavuje jazdu na kolieskových korčuliach so špeciálnymi palicami. Základný pohyb je teda podporovaný odpichováním, čím sa zapája viac svalov a posilňuje dýchanie. Oproti bežnej jazde na in-line korčuliach umožňuje Nordic Blading až o 40 % vyšší výkon.

všetky novinky