Kúpiť kolieskové korčule – e-shop

Sprievodca výberom
kolieskových korčúľ


Kolieskové korčule  >  Viete, čo sú to skikes?

Viete, čo sú to skikes?

Kolieskové korčule a bežky dohromady!

Pre letnú prípravu bežcov na lyžiach je tu novinka. Anglicky sa im hovorí Skikes (skate bike). Vyzerajú takto:

Skikes

 

Zdroj fotky: Gizmag.com

Kolieskové korčule s bežkami v jednom

Nie je to ani lyžovanie, ani jazda na inline korčuliach, ale niečo medzi. Každopádne slúži na letnú prípravu bežkárov. Skikes majú iba dve kolieska, zato väčšie (15 cm, 5.9 palca). Sú dlhšie než topánky, kolieska sú vpredu a vzadu.

Okrem prípravy športovcov sú Skikes vhodné aj pre rekreačné jazdenie. Tým sa vymedzujú voči narastajúcemu trendu inline korčúľ, ktorý smeruje k agresívnejšej jazde. Jazda na Skikes je pokojnejšia, voľnejšia.

Originálny Skikes vymyslel rakúsky vynálezca Otto Edder už v roku 1997. Prvý komerčný model bol na trhu v roku 2006. Cena je medzi 200 a 450 americkými dolármi.

O tom, že sa na Skikes dá jazdiť takmer kdekoľvek Vás presvedčí nasledujúce video.

 

Zdieľajte článok



Odporúčame kolieskové korčule






Ďalšie novinky

Ako brzdiť na kolieskových korčuliach?

Ak skúšate ovládnuť kolieskové korčule prvýkrát, je ľahké sa rozhenúť, ale problémy nastanú pri brzdení. Pri malej rýchlosti sa dá niečoho pridržať, alebo zísť do trávy, ale určite sa to chcete naučiť profesionálne. Preto si priblížime niekoľko spôsobov.

Ako sa starať o kolieska korčúľ?

Aby bola vaša jazda vždy komfortná, doprajte svojim kolieskovým korčuliam pravidelnú údržbu. Kolieska je nutné prehadzovať, čistiť a premazávať. Povieme si, ako na to.

Spoznajte Nordic Blading - kolieskové korčule s palicami

Nordic Blading predstavuje jazdu na kolieskových korčuliach so špeciálnymi palicami. Základný pohyb je teda podporovaný odpichováním, čím sa zapája viac svalov a posilňuje dýchanie. Oproti bežnej jazde na in-line korčuliach umožňuje Nordic Blading až o 40 % vyšší výkon.

všetky novinky