Kúpiť kolieskové korčule – e-shop

Sprievodca výberom
kolieskových korčúľ


Kolieskové korčule  >  Využite trasu pre kolieskové korčule Bratislava – Gabčíkovo, trebárs na chudnutie

Využite trasu pre kolieskové korčule Bratislava – Gabčíkovo, trebárs na chudnutie

Trasa pre kolieskové korčule Bratislava – Gabčíkovo je snom všetkých korčuliarov. Je taká dlhá, že jej koniec pravdepodobne za jeden deň jazdy vôbec nedosiahnete.

Nástup na trasu je možný na parkovisku pod obnoveným Starým mostom v Bratislave-Petržalke alebo kedykoľvek neskôr na trase. Ak pôjdete od centra Bratislavy cez Starý most, tak ihneď za mostom odbočte vpravo a po pravej strane dole pri Dunaji už uvidíte ono parkovisko. Cyklotrasa prechádza práve medzi týmto parkoviskom a Dunajom a po nej sa vydáte v smere toku rieky. 

Trasa je vedená po pravom brehu Dunaja po veľmi kvalitnej cykloceste smerom na juh k obci Čunovo, a potom prípadne ešte ďalej okolo vodného diela Gabčíkovo. Celá trasa až do Čunova je lemovaná množstvom bufetov. Od Starého mosta do Čunova je dĺžka trasy asi okolo 18 km. Až k hrádzi vodného diela Gabčíkovo to môže byť asi ďalších 30 km. 

Dá sa na kolieskových korčuliach schudnúť?

Podľa odborníkov korčule umožňujú schudnutie, avšak len pri vyššom tempe, približne 16 km/hodinu. Takto možno jazdou na kolieskových korčuliach spáliť okolo 600 kalórií za 60 minút, zatiaľ čo u mierneho tempa len okolo 350 kalórií. Pomôcť vám môže športtester - mali by ste sa udržiavať na 60 až 65% tepovej frekvencii. Tento stav signalizuje taktiež potenie a zrýchlený dych.

PRE chudnutie na kolieskových korčuliach hovorí aj to, že sú šetrnejšie ku kĺbom ako beh. Posilňujú svaly celého tela, len chrbtica je pri jazde v predklone preťažovaná, preto je na prestriedanie dobré zaradiť aj vzpriamený postoj. Tréneri pripomínajú tiež nutnú rozcvičku pred jazdou a strečing po jazde na kolieskových korčuliach.

Zredukovať tuk sa vďaka korčuliam určite dá, záleží na vôli. Využite práve na chudnutie trasu na kolieskové korčule Bratislava – Gabčíkovo.

Zdieľajte článok



Odporúčame kolieskové korčule






Ďalšie novinky

Ako brzdiť na kolieskových korčuliach?

Ak skúšate ovládnuť kolieskové korčule prvýkrát, je ľahké sa rozhenúť, ale problémy nastanú pri brzdení. Pri malej rýchlosti sa dá niečoho pridržať, alebo zísť do trávy, ale určite sa to chcete naučiť profesionálne. Preto si priblížime niekoľko spôsobov.

Ako sa starať o kolieska korčúľ?

Aby bola vaša jazda vždy komfortná, doprajte svojim kolieskovým korčuliam pravidelnú údržbu. Kolieska je nutné prehadzovať, čistiť a premazávať. Povieme si, ako na to.

Spoznajte Nordic Blading - kolieskové korčule s palicami

Nordic Blading predstavuje jazdu na kolieskových korčuliach so špeciálnymi palicami. Základný pohyb je teda podporovaný odpichováním, čím sa zapája viac svalov a posilňuje dýchanie. Oproti bežnej jazde na in-line korčuliach umožňuje Nordic Blading až o 40 % vyšší výkon.

všetky novinky